Céges karácsonyi ajándékcsomag: mi kerülhet bele?

Céges karácsonyi ajándékcsomag: mi kerülhet bele?

Itt a szeptember, elkezdődött az ősz, ami csak egyet jelent: hamarosan a legtöbb boltban megjelennek a karácsonyi tematikájú termékek. Az ajándékok beszerzését nem lehet elég korán megkezdeni, ezt minden évben megtanuljuk. Mi az, ami kell a céges karácsonyi ajándékcsomag elkészítéséhez?

Céges karácsonyi ajándékcsomag: több úton is elindulhatunk

Egy ajándékcsomag összeállítása során több szempontot is figyelembe vehetünk. Természetesen a legfontosabb lépés az, hogy alaposan megtervezzük az egész kampányt, mivel elég egy rossz választás vagy döntés, és máris az ellenkező hatást fogjuk elérni az egész promóciós csomaggal.

A tervezés része az is, hogy meghatározzuk ki a célcsoport. Vannak szerencsére olyan termékek, mint amilyen a norvégmintás bögre is, amit kortól, nemtől függetlenül lehet ajándékba adni. Egy bögre mindig jól jön a konyhában, pláne, ha ilyen megnyerő a megjelenése, és illeszkedik az ünnepi hangulathoz.

Ez csak egy példa az elérhető lehetőségek közül. Ezenkívül még több száz termék vár arra, hogy egyedi megjelenéssel, saját logóval lássuk el őket. Azonban nem szabad céltalanul összedobálni és azt mondani rá, hogy kész a céges karácsonyi ajándékcsomag.

Ahogy azt már említettük, a célközönséget érdemes minél részletesebben meghatározni. Meglévő vagy potenciális ügyfelek? Egy adott korosztály tartozik az ügyfélkörünkhöz? Mi a cég tevékenysége, kinek van rá szüksége? Konkrétan ugyanúgy kell hozzáállni, mintha egy saját terméket próbálnánk meg értékesíteni.

Ha megvan a célközönség, akkor kezdhetünk el válogatni a termékek között! A karácsony tökéletes alkalmat nyújt arra, hogy egy hatékony promóciós kampányt fel tudjunk építeni. Ebben az időszakban mindenki azt várja, hogy melyik cég milyen kedvezménnyel, lehetőséggel kecsegtet. Tökéletes lehetőség arra, hogy megpróbáljunk kiemelkedni a többiek közül. Ehhez minőségi promóciós termékekre van szükség, akár azt is kitűzhetjük célként, hogy ne csak az idei, hanem minden egyes karácsony alkalmával “ott legyünk” az ünnepi estéken.

Alapanyagból nincs hiány

Ha megnézzük a karácsony kategóriát, akkor láthatjuk, hogy több tucat lehetőség közül lehet válogatni. Fontos a széles paletta, mivel a céges karácsonyi ajándékcsomag összeállítása nem egyszerű feladat. Nem elég meghatározni a célközönséget és kigondolni, melyek lehetnek az ideális ajándékok, minőségi alapanyagra is szükség van.

Ha promóciós termékről van szó, akkor mindenképpen olyat kell választani, ami nem használódik el gyorsan és valóban hasznos. Valószínűleg mindenki járt már úgy, hogy valami értelmetlen kütyüt kapott egy rendezvényen, és az első dolga volt vagy egy fiók mélyébe elhelyezni, vagy a közeli kukába kidobni. Senki sem szeretne így járni a saját promóciós termékeivel, ezért sem szabad elkapkodni a kiválasztást.

Már csak azért sem, mert ezek az ajándékok ugyanúgy a céget képviselik, mint a többi, már meglévő termék vagy szolgáltatás. Érdemes olyan eszközöket választani, amelyek erősítik a vállalat üzenetét és tevékenységét.

Nem lehet elég hamar elkezdeni

Igaz még csak ősz van, de minél hamarabb van meg a tökéletes haditerv a karácsonyi időszakra az összes részlettel együtt, annál hatékonyabban fog működni a gépezet. A tervezésre kell a legnagyobb hangsúlyt fektetni. Persze a feladat nem egyszerű, így ha kérdésed van, keress minket bizalommal és mi segítünk eligazodni a promóciós termékek világában, valamint létrehozni a tökéletes céges karácsonyi ajándékcsomagot.

Sep 18, 2023 Zefi

Legutóbbi Blog bejegyzések