A strandtermékek és a promóciós kampányok: valóban jó választás marketing szempontból?

A strandtermékek és a promóciós kampányok: valóban jó választás marketing szempontból?

Közeleg a nyár, lassan már mindenki a napokat számolja, hogy mennyi idő van még a nyaralásig, a strandolásig vagy egy kis pihenésig. Elérkezik az alkalom arra, hogy kipihenjük az év eddigi fáradalmait, feltöltődjünk a második félévre és pár napot a családdal töltsünk. A strandtermékek személyében ez tökéletes alkalom a cégek számára is, de miért?

Tevékenységtől függetlenül lehet jó ötlet a strandtermékek átadása

Lehet az egy autószerelő műhely, vagy éppen egy IT cég, a nyári időszakra mindenkinek érdemes “felülni” és kihasználni ezt a lehetőséget. Ilyenkor a promóciós kampányok is teljesen laza, pihenős hangvételre válthatnak. Érdemes meglepni az ügyfeleket pár aprósággal, vagy egy komplett ajándékcsomaggal. Ráadásul tökéletes “csalitermék” is válhat egy-egy reklámajándékból. Egy legyező is lehet tökéletes választás, mivel a forró napokon mindenkinek jól jön belőle (legalább) egy. Kicsik és nagyok, nemtől és kortól függetlenül tudják használni, hogy legalább egy kis légmozgás legyen a hőségben.

A strandtermékek közül ez pedig csak egyetlen példa volt. Ezenkívül még számtalan termék érhető el, de miért ezt válassza például egy pénzügyi cég reklámajándéknak, ne pedig egy olyat, ami jobban kapcsolódik a vállalkozás tevékenységéhez? A válasz nagyon egyszerű: mindenki nyaralási lázban ég. Az év többi részében bőven lehet a saját termékekre, szolgáltatásokra koncentrálni, de ebben az időszakban szinte már elvárás a vásárlók, ügyfelek részéről, hogy mindent “nyári köntösbe” kell csomagolni. A nyaralások megtervezve, a strandok is nyílnak, egy ehhez kapcsolódó apróság is meg tudja növelni az esélyét annak, hogy az emberek inkább minket választanak a versenytárs helyett.

Autószervizelés mellé egy strandtörölköző vagy hűtőtáska? Betérnek a boltunkba és minden vásárlás mellé adunk egy napszemüveget vagy legyezőt? Garantált lesz a siker, hisz egész nyáron az “ügyfelekkel lehetünk”. Minden egyes alkalommal, amikor előkerül valamelyik kiegészítő, szem előtt lesz a cég logója, arculata, emblémája.

Melyiket válasszuk?

Tengerpart, nyaralás, pihenés: mindegyikre megoldást nyújtanak a strandtermékek, de azon belül mégis melyik lesz az ideális? Érdemes olyat választani, ami valóban hasznos, és biztosan használni fogják a vízparton, a szabadság alatt. Nem kell túlbonyolítani a szituációt, elég, ha átgondoljuk, hogy mi magunk mit vinnénk ki a strandra.

Biztosan kell napszemüveg, legyező, egy hűtőtáska sem árt, hogy ne forrósodjon fel az étel és ital, amit magunkkal viszünk. A kényelem szempontjából biztosan kell majd pár darab strandszék, a törölközőről ne is beszélünk, ami egyszerre több funkciót is ellát: a pancsolás után megszáríthatjuk magunkat, kifeküdhetünk rá napozni és persze “tökéletes védelmet nyújt” lopás ellen is, ezt mindenki tudja, hisz elég csak letakarni vele az értékeinket.

A családosoknak nem árt pár felfújható strandjáték sem, és végül, de nem utolsósorban ott van a strandtáska is, amiben szinte minden elfér, amire szükségünk lehet.

Nyaralásra mindenkinek szüksége van


Gyakran felmerül a kérdés, hogy mégis kinek lehet a strandtermékek közül adni? A válasz nagyon egyszerű: mindenkinek. Meglévő és új ügyfeleknek, üzleti partnereknek és munkatársaknak. Ha tudjuk, hogy mikor készülnek a kollégák nyaralni (a szabadságokból egyszerű kikalkulálni), akkor mindenkinek bekészíthetünk egy kis csomagot. Webáruházunk kínálatában ehhez minden megtalálható, érdemes végignézni.

May 07, 2024 Zefi

Legutóbbi Blog bejegyzések