Fontos szempontok az ajándékcsomagok összeállítása során, amelyekkel jobb, ha tisztában vagyunk

Fontos szempontok az ajándékcsomagok összeállítása során, amelyekkel jobb, ha tisztában vagyunk

Ajándékokat számtalan alkalomból adhatunk, pláne, ha promóciós termékekről beszélünk. Közeleg a tavasz, amikor az emberek kiszabadulnak a téli hideg fogságából és egyre több esemény vár rájuk. Ez a cégeknek is jó lehetőség, így az ajándékcsomagok összeállítása még nagyobb odafigyelést igényel, hogy a lehető legnagyobb hatást érjük el.

Az ajándékcsomagok összeállítása függ a célkitűzéstől

Függetlenül attól, hogy egy prémium céges ajándék vagy más kerül a csomagba, minden esetben alapos tervezésre van szükség. Több szempontot is át kell gondolni, kezdve azzal, hogy mégis ki(k)nek szánjuk az ajándékcsomagot, valamint mi rájuk a jellemző.

Tulajdonképpen ugyanazon a folyamaton kell átesni, mintha egy saját terméket, szolgáltatást akarnánk bevezetni a piacon. A marketingnek ilyenkor fontos szerepe van. Szem előtt kell tartani a célcsoport vagy célszemély életstílusát, preferenciáit, hobbiját, életkorát, de még azt is, hogy a cég milyen kapcsolatban áll vele (vagy milyet akar kiépíteni). Potenciálisan új és meglévő ügyfelek, üzleti partnerek és munkatársak is kaphatnak ajándékcsomagot.

Ha részletesen meghatároztuk a célközönséget, akkor jöhet a következő lépés: a téma kiválasztása. Ha valaki nagy kávérajongó, akkor telepakolhatjuk a csomagot bögrével, kapszulatartóval, de akár egy szív alakú kávédíszítő is kerülhet bele. Komplett készletet kaphat tőlünk, hogy innentől kezdve minden egyes kávézás alkalmával a cég jusson eszébe a készítés és kortyolgatás során.

Mint látható, számtalan lehetőség van, elég csak megtalálni a tematikát, az ötletek pedig csak úgy záporozni fognak. Több ezer eszköz és kiegészítő közül lehet válogatni, így nem azok hiánya jelenti majd az igazi kihívást.

Közeleg a tavasz, választhatunk ehhez illeszkedő termékeket is. Szabadidős, sportoláshoz szükséges ruházati cikkek, kiegészítők ugyanúgy kerülhetnek az ajándékcsomagba.

A csomagolásról se feledkezzünk meg

Az ajándékcsomag összeállítása során fontos szempont az is, hogy pontosan mibe kerülnek az ajándékok. Mutatós csomagolásból, csomagolóanyagokból nincs hiány, érdemes olyat választani, ami illeszkedik a tematikához, és hozzáad az egész ajándékozás élményéhez. Ajánlott továbbá kisebb személyes üzeneteket, kártyákat is elhelyezni rajta, hogy még egyedibb és hatásosabb legyen az egész ajándékcsomag.

Természetesen a látvány mellett más érzékszervekre is hathatunk a csomaggal. Gondolunk itt arra, hogy az ajándékcsomagba tehetünk pár illatosabb gyertyát, esetleg parfümöt. Egy puha sál vagy plüss kellemes tapintása sem elhanyagolható élmény, ahogy az ízlelőbimbókra is érdemes gondolni pár édességgel, itallal.

A ló túloldalára se szabad átesni. Ez azt jelenti, hogy nem kell mindenáron teljesen megtölteni az ajándékcsomagot. Ne legyen túlságosan zsúfolt, feltétlenül csak az kerüljön bele, ami illeszkedik a tematikához, és valóban értéket ad az egész csomaghoz, segít elérni a kívánt célt. Ha kész vagyunk, mehet rá egy szép szalag vagy masni, és már nincs más hátra, mint az átadás.

Kire bízzuk a kialakítást?

Mint látható, az ajándékcsomag összeállítása egy összetett feladat. A hatékonyság érdekében jobb, ha egy projektmunkaként tekintünk rá. Bízzuk több emberre, persze ez attól is függ, hogy kinek szánjuk a csomagokat. Ajánlott szakembert is bevonni, így ha kérdésed van vagy kifogytál az ötletekből, nézz szét kínálatunkban, hogy ihletet meríts!

Feb 09, 2024 Zefi

Legutóbbi Blog bejegyzések