Céges karácsonyi ajándék: ne feledkezzünk meg róla!

Céges karácsonyi ajándék: ne feledkezzünk meg róla!

Pár nap és itt a karácsony. Ez az év legmozgalmasabb időszaka, mind magánembereknek, mind a vállalkozásoknak. Számtalan kedvezmény, jobbnál jobb lehetőségek, rengeteg ötlet érhető el. A céges karácsonyi ajándék sem maradhat ki ebből az időszakból.

A céges karácsonyi ajándék egy nagy lehetőség

Gyakran felmerül a kérdés, hogy egyáltalán fontos a cégnél ajándékozni karácsonykor? Általánosságban elmondható, hogyha kimarad a céges karácsonyi ajándék, annak bizony sokkal nagyobb hatása van, és nem éppen pozitív értelemben. Ma már erre is külön figyelmet kell fordítani, pláne, hogy rengeteg lehetőség rejlik benne. A karácsonyi céges ajándékcsomag összeállítása könnyebb, mint gondolnánk, de előtte fontos tisztázni pár kérdést.

Először is számításba kell venni azt, hogy pontosan kinek akarjuk adni az ajándékot. Általában ilyenkor a munkatársak számítanak a célközönségnek. A következő lépés, hogy mégis mi legyen a céges karácsonyi ajándék. Több útvonalon is elindulhatunk: kaphatja mindenki ugyanazt a csomagot, de összeállíthatunk személyre szóló, egyedi ajándékcsomagot is. Utóbbinak sokkal nagyobb a hatása, de több időt igényel és még költségesebb is lehet. Ezt muszáj mérlegelni még mielőtt elkezdjük beszerezni a termékeket, amelyek a csomagba kerülnek.

Függetlenül attól, hogy melyik megoldást választjuk, a vásárlást nem szabad elkapkodni. A céges karácsonyi ajándék nem szimplán arról szól, hogy mi is kedveskedünk valamivel a munkatársaknak. Ennél sokkal nagyobb hatása van a cég életére. Ideális lezárást adhat az egész évnek, megköszönhetjük az elmúlt 12 hónap munkáját, ha pedig egy kolléga a következő évtől nyugdíjba vonul vagy távozik a cégtől, akkor szintén neki is köszönetet mondhatunk és egy felejthetetlen búcsúajándékot adhatunk át, amire élete végéig emlékezhet és büszkén helyezheti el otthonában.

Több, mint egy egyszerű ajándékcsomag

Érdemes a témában tippeket, tanácsokat olvasni. A céges karácsonyi ajándék sokkal inkább egy marketingeszköz, amit egész évben használhatunk. Ezt mégis hogy kell érteni? Az ajándékozást érdemes megörökíteni képes, videós formátumban. A közösségi oldalakon ebből rengeteg posztot lehet gyártani. Az eseményt fel lehet használni toborzás vagy céges rendezvények alkalmával is. Hatalmas előnyt jelent a versenypiacon, ha azt látják, mi ebben az időszakban is gondolunk a munkatársakra.

A következő év indításához megalapozhatjuk a megfelelő munkamorált, a munkatársak jobban fognak kötődni a céghez, amivel csökkenthetjük a fluktuációt. Közvetett módon a bevételt is növelhetjük, mivel az ügyfelek kedvelik azokat a vállalatokat, amelyek nem feledkeznek meg a munkavállalókról. A céges karácsonyi ajándék egy tökéletes eszköz arra, hogy minden fronton erősítsük a vállalat pozícióját.

Mégis mi kerüljön a fa alá?

Természetesen itt is több megoldás közül válogathatunk. Nem muszáj egyetlen eszközt vagy kiegészítőt választani. Az ajándék kapcsolódhat szorosan a karácsonyhoz, annak hangulatához például egy karácsonyfadísz, csúcsdísz vagy bögre személyében, de ez sem elvárás. A legjobban teljesítő munkatársakat például megajándékozhatjuk egy egyedi trófeával, emlékplakettel, amivel elismerjük egész éves teljesítményüket.

A lehetőségek száma több ezerre rúg, ezért is ajánlott elegendő időt szánni a kiválasztásra. Közel a karácsony, de még nem késő beszerezni a megfelelő céges ajándékokat. Ha kérdésed van, keress minket bizalommal és segítünk felgyorsítani a folyamatot.

Dec 21, 2023 Zefi

Legutóbbi Blog bejegyzések