Üzleti partnernek karácsonyi ajándék: hogyan válasszunk?

Üzleti partnernek karácsonyi ajándék: hogyan válasszunk?

Alig pár nap és itt a karácsony, már mindenki ünnepi lázban ég és csak az év végét várja. Természetesen még nem késő megtalálni az ideális eszközt, kiegészítőt, amit majd ajándékba adunk, még van némi időnk szerencsére. Az üzleti partnernek karácsonyi ajándék? Könnyedén beszerezhető!

Üzleti partnernek karácsonyi ajándék: nem muszáj, hogy kapcsolódjon az ünnepi időszakhoz

Természetesen vicces tud lenni egy karácsonyi pulóver, sőt sok esetben nincs is ennél jobb ajándék, de érdemes alaposan átgondolni, hogy mégis milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre a gyakorlatban. Ma már számtalan irányból megközelíthetjük ezt a kérdéskört, hogy mégis mi lehet az ideális választás egy üzleti partner esetében. Általában egy ilyen együttműködés nem pár hétre, hónapra szól, sőt a karácsony ajándékkal pont azt akarjuk kifejezni, hogy a következő évben is számítunk rájuk.

Egy ilyen gesztussal tehetünk egy lépést a bizalomépítés felé, de ha éppen a hosszabbításról tárgyalunk, akkor a jeget is megtörhetjük, és pozitív irányba haladhat az egész megbeszélés. Üzleti partnernek karácsonyi ajándék? Hát persze! Egy kihagyott ziccer, ha nem élünk a lehetőséggel. Fontos azonban, hogy annak ellenére, hogy a szeretet ünnepéről beszélünk, nem muszáj, hogy a kinézett termék szorosan kapcsolódjon az alkalomhoz. Választhatunk kifejezetten olyan ajándékot, ami leginkább a két cég közötti kapcsolatra jellemző.

Készíttethetünk egy egyedi serleget, trófeát, amin elhelyezzük az a számot, ami jelzi, hogy hány hónapja vagy éve tart az együttműködés. Ezzel emléket állítva annak, hogy mennyi ideje tart ez a gyümölcsöző kapcsolat. Akár abba az irányba is elindulhatunk, hogy olyan termékeket keresünk, amelyek a vállalatok tevékenységére utalnak. Autóalkatrész gyártók, beszállítók esetében kifejezetten hasznos tud lenni egy egyedi autós kiegészítő. Lehet ez egy apróság, mint például egy illatosító, de sokkal hatásosabb, ha egy komplett ajándékcsomagot készítünk össze.

A lehetőségek száma több ezerre rúg, ezért is ajánlott alaposan átböngészni a lehetőségeinket. Sokszor előnyösebb, ha nem a hagyományos ajándékok között keresgélünk, és valami olyat adunk, amit senki mástól nem kapnak karácsonyra.

Természetesen hagyományos ajándék is elérhető

Ha megnézzük a karácsonyi felhozatalt, akkor láthatjuk, hogy tulajdonképpen minden beszerezhető, ami a tökéletes ünnephez szükséges lehet. Csúcsdíszek, mikulás sapkák, zoknik, bögrék, teakészletek, a már említett pulóver. Üzleti partnernek karácsonyi ajándék is készülhet ezekből, vagy a már összekészített ajándékcsomagba csempészhetünk pár apróságot, ami szorosan kapcsolódik a karácsonyhoz, hogy azért mégis emlékeztessük arra a címzettet, hogy pontosan milyen alkalomból érkezett a csomag.

Ajándék, mint marketingeszköz

Az ajándékozásnak hatalmas marketingértéke van. Ajánlott mindenképpen dokumentálni az egész folyamatot. Fotókat készíteni az ajándékcsomag összeállításáról, az átadás szervezéséről és magáról az fő eseményről is. Ezeket aztán nyugodtan fel lehet használni marketing célokra is (poszt a közösségi oldalakon), de akár az év végi összeállításokba is bekerülhet, sőt még a toborzás során is nagy előnyt jelenthet az, ha megmutatjuk a potenciális új kollégának, hogy itt bizony mindenkire figyel a cég.

A karácsonyi ajándék beszerzéséhez még nincs késő, de ne halogassuk túl sokáig a műveletet. Ha kérdésed van, keress minket bizalommal és segítünk megtalálni az ideális eszközt, kiegészítőt az üzleti partnerek számára.

Dec 21, 2023 Zefi

Legutóbbi Blog bejegyzések