Segítség az elindulásban: üzleti ajándék ötletek

Segítség az elindulásban: üzleti ajándék ötletek

A reklámajándékoknak már több évtizedes hagyománya van. Több célból is adhatunk ilyen eszközöket, kiegészítőket egy adott célcsoportnak. A vállalkozói életben is számos olyan helyzet adódhat, amikor segíthet nekünk egy-egy ilyen termék. Ezért is fontos, hogy az üzleti ajándék ötletek között böngésszünk, hisz rengeteg ihletet találhatunk.

Üzleti ajándék ötletek: hogyan induljunk el?

Még mielőtt elkezdjük a kosár feltöltését különböző eszközökkel, kiegészítőkkel, amelyekre majd saját emblémát, logót helyezünk el, érdemes egy lépést visszalépni, és alaposan átgondolni azt, hogy mégis mit akarunk elérni a promócióval. A reklámajándékoknak többféle célja lehet, pláne az üzleti életben más-más a prioritás. A segítségükkel felkészülhetünk egy saját céges rendezvényre, amit más vállalkozóknak tervezünk tartani, de akár egy üzleti együttműködést is elindíthatunk a pályáján.

Kezdjük utóbbival a sort, ahol a személyes kapcsolatokat erősíthetjük. Ha tudjuk, hogy például a másik vállalkozó, akivel egy tárgyalóasztalhoz ülünk szeret túrázni, akkor ideális választás lehet egy 2 személyes piknik hátitáska.

Elhelyezhetjük rajta a cégünk logóját, de egy személyes üzenetet vagy éppen a két vállalat együttműködésre utaló grafikát is megjeleníthetünk rajta. Ez garantáltan erősíteni fogja a bizalmat, a motivációt, ráadásul az egész tárgyalás hangulatát megalapozhatjuk a segítségével.

Ahogy minden marketingkampány esetében, úgy itt is fontos, hogy minél több információval rendelkezzünk a célszemélyről, célcsoportról. Így hatékonyabban tudjuk kiválasztani a promóciós ajándékot, és nagyobb hatást érhetünk el vele, azaz az egész kampány célja nagyobb valószínűséggel fog teljesülni.

Természetesen az említett 2 személyes piknik hátitáska csak egy példa az elérhető rengeteg lehetőség közül. A nyár közeledtével felkészülhetünk a nyaralásokra, szabadidős tevékenységekre. Az üzleti partnert meglephetjük egy ajándékcsomaggal, amibe olyan eszközöket, kiegészítőket rejtünk el, amelyek elengedhetetlenek a pihenés során: strandlapbda, frizbi, felfújhatós matrac, strandszék és más apróságok.

Egy egész rendezvényt megalapozhatunk

Ajánlott tippeket, tanácsokat olvasni, mivel az üzleti ajándék ötletek tárháza hatalmas. Ennek az az előnye, hogy egyedül talán a képzeletünk és a kreativitásunk szabhat határt. Ha például egy céges rendezvényt tervezünk vállalkozóknak, egy nagy konferenciát, akkor a legapróbb kiegészítőktől kezdve a legnagyobb eszközökig mindent elláthatunk a saját vállalkozásunk megjelenésével. Kezdve a nyakbaakasztóval, tollakkal, noteszekkel, mappákkal, de a helyszínen lévő hostessek is egyedi ingekbe, pólókba öltözhetnek.

Ha pedig mindenkinek a megjelenését akarjuk egységesíteni, az “összetartozás” érzését erősíteni, akkor szintén egyedi kiegészítőket osztogathatunk karkötők, sapkák formájában. Az üzleti ajándék ötletek között számtalan praktikus megoldás szerepel. Érdemes minden kisebb-nagyobb rendezvény, csapatépítő és konferencia megszervezése előtt alaposan átnézni az elérhető lehetőségek listáját, mivel ma már több ezer termék közül válogathatunk, amelyeket egyedi emblémával lehet ellátni.

Brandépítés, bevételnövelés

Egy promóciós kampánynak több célja is lehet. Népszerűsíthetünk egy új terméket, szolgáltatást, amit most dobtunk piacra, de a meglévő, visszatérő ügyfeleknek is kedveskedhetünk. A webáruházunk kínálatában minden célhoz megtalálhatjuk az ideális reklámajándékot.

Mar 24, 2024 Zefi

Legutóbbi Blog bejegyzések