Offline marketing: ajándék ötletek cégeknek

Offline marketing: ajándék ötletek cégeknek

Bár a promóciós termékeknek évtizedes hagyományai vannak, az ágazat az elmúlt években jelentős változásokon ment keresztül. Ma már hatalmas kínálatból válogathatunk a céges ajándéktárgyakból, és ezek minőségére sem lehet semmilyen panasz. A módszerek és termékek száma hatalmas, de egyáltalán miért érdemes ezzel a lehetőséggel élni? Íme néhány ajándék ötlet cégeknek!

Bizalomépítés mesterfokon: ajándék ötletek cégeknek

Egy új márka vagy egy meglévő vállalkozás bővítéséhez fontos, hogy minél több ügyfél és potenciális vásárló tudjon a márkáról. Amikor pedig üzleti partnereket keresünk, egy minőségi, egyedi ajándék - például egy Nuhax golyóstoll - átadása segíthet a bizalom kiépítésében már az első találkozástól kezdve. Ez csak egy példa a több mint 9.000 ajándéktárgy közül.

Egy másik fontos szempont, hogy nemcsak két vállalat közötti üzleti találkozókon vagy a potenciális ügyfelek “elcsábítására” használható, hanem belső ajándékként is. Ha ajándékcsomagot adunk mindenkinek, aki eljön egy vállalati rendezvényre vagy családi napra, az nagyban hozzájárul a dolgozói morálhoz.

Fontos, hogy a reklámajándékok ne csupán szimbolikusak, hanem hasznosak is legyenek!

Ahelyett, hogy eldobható tárgyakat adunk, a legjobb, ha olyan eszközöket válogatunk össze, amelyek valóban hasznosak, újrafelhasználhatóak és valódi értéket képviselnek. Vannak még további ajándékozási tippjeink, így szeretnénk egy kis segítséget adni. Például az üzleti megbeszélések során nagyon jól fog jönni a fent említett minőségi toll, amelyet aláírásokhoz és papírmunkához használnak majd.

De nem árt egy jó öreg bögre sem, mert így minden egyes kávészünetben ott leszünk az ügyféllel, aki egyre többször fogja látni a cég arculatát, elérhetőségét és logóját. Mivel közeleg a nyár, ne feledkezzünk meg a strandoláshoz használatos kellékekről, például a strandlabdákról, hűtőtáskákról és strandszékekről sem!

A nyaralás mindig a kikapcsolódás és a szórakozás ideje, és az ajándékkal járó pozitív élmény nagy szerepet játszhat a cég iránti bizalom kiépítésében. Ne csak szimplán a pihenésre, hanem az akkor használt játékokra is emlékezzen az egész család!

Természetesen ez csak a jéghegy csúcsa. Ha hasznos eszközökről van szó, nem lehet megkerülni a problémamegoldást segítő eszközöket. Mérőszalag, colostok, láthatósági mellény, zseblámpa és egyéb szerszámok és autóápolási termékek mind-mind egyedi megjelenéssel láthatóak.

Sőt, még akár arra is van lehetőség, hogy külön eszközökkel célozzuk a hölgy és a férfi vásárlókat. Továbbá, ha tényleg maradandó élményt akarunk okozni, akkor a gyerekeket sem szabad kihagyni a képletből.

A kiválasztott termékeknek illeszkedniük kell a cég tevékenységéhez

Amellett, hogy a kiválasztott ajándéktárgyak megfelelő minőségűek legyenek, arra is figyelni kell, hogy képviseljék és erősítsék a vállalatot. Az esernyők például ideálisak a biztosítási és pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó cégek számára. Az esernyők ugyanis a biztosításhoz hasonlóan védelmet nyújtanak a nehéz helyzetekben.

Az informatikai vállalatok számára pedig tökéletes választás a különböző elektronikai eszközök, amikkel erősíthetjük a szlogent vagy a tevékenységet. Például ha adattárolási tanácsadásról van szó, akkor ideális ajándék lehet egy pendrive.

Természetesen egy ajándékcsomag összeválogatása sosem egyszerű, ilyenkor érdemes tapasztalt szakembereket keresni. Ha nem tudod, hogy hogyan indulj el és milyen promóciós termékeket szeretnél, valamint melyik technika lenne a tökéletes számodra, keress minket bizalommal!

Apr 11, 2023 Zefi

Legutóbbi Blog bejegyzések