​Milyen karácsonyi üzleti ajándékok közül lehet válogatni?

​Milyen karácsonyi üzleti ajándékok közül lehet válogatni?

Egyáltalán hogyan érdemes választani? Számtalan tényezőre oda kell figyelni, ha azt szeretnénk, hogy a karácsonyi üzleti ajándékok elérjék a kívánt hatást. A karácsony alapból is egy kiemelt időszak, ahol elég nehéz kitűnni a tömegből, de egy jól választott termékkel ez is lehetővé válik.

A karácsonyi üzleti ajándékok esetében fontos a tervezés

Ahogy minden promóciós kampánynál, úgy itt is a hangsúly a stratégián van. A karácsony tipikusan egy olyan időszak, ahol minden vállalkozás megpróbálja kihasználni a lehetőségeket. Rengeteg promóció, reklám, hirdetés, ajándék, kedvezmény, akciók, rendkívüli lehetőségek. Ebben a helyzetben nehéz igazán maradandót, figyelemfelkeltőt alkotni, de egyáltalán nem lehetetlen!

Nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy pontosan milyen ajándékot és kinek, mikor akarunk adni. Vannak olyan eszközök, amelyek biztosan nem maradhatnak ki a csomagból, mint amilyen a Mikulás sapka is. Természetesen nem fontos ragaszkodni a hagyományos, jól megszokott termékekhez, sőt ajánlott kifejezetten bátornak lenni, hogy minél különlegesebbé varázsoljuk ezt az alapból is különleges alkalmat.

Az első lépés természetesen meghatározni a célközönséget, hogy pontosan kinek akarunk ajándékot adni. Ez lehet egy egészen szűk kör, például csak a munkatársak, de azt is mondhatjuk, hogy a meglévő ügyfelek mellett az üzleti partnereknek is akarunk kedveskedni egy-egy csomaggal.

A lehetőségek tárháza hatalmas, de a kereteket mindenképpen meg kell határozni, hogy tudjuk, pontosan kinek akarunk adni. A legjobb, ha minél részletesebb a “leírás”, életkor, nem és az is, hogy mit akarunk elérni. Megköszönni az évet, hogy minket választottak? Vagy vásárlásra ösztönzés? Esetleg egy saját kampány promóciója?

Több száz lehetőség vár ránk

Ha megvan a célközönség, akkor a következő lépés, hogy mégis mi legyen az ajándék, vagy mi kerüljön a csomagba. Ha megnézzük a karácsony felhozatalt, akkor láthatjuk, hogy bőven van miből válogatni, így garantáltan meglesznek a tökéletes karácsonyi üzleti ajándékok. Fontos, hogy figyelembe vegyünk pár irányvonalat, ha ajándékot keresünk.

Olyan termék kerüljön bele a csomagba, ami valóban hasznos, nem törik el vagy használódik el könnyen. Korlátozódhat akár csak a karácsonyi időszakra, például egy karácsonyfadísz, Mikulás zokni vagy karácsonyi pulóver is lehet tökéletes választás. Ezeket aztán minden egyes karácsony alkalmával elő tud venni a megajándékozott, így többször is “ott lehet” a cég az év egyik legfontosabb ünnepén a családdal.

Ezt a kérdéskört is többféleképpen megközelíthetjük: választhatunk olyan eszközöket és kiegészítőket, ami az adott célközönséghez illeszkedik. Például gyerekeknek játékokat. Arra is van lehetőség, hogy a cég tevékenységéhez, szolgáltatásaihoz kapcsolódó ajándékokat adjunk. Határt egyedül a képzeletünk szabhat.

Hogyan adjuk át az ajándékot?

Ha megvan a célközönség, és már az ajándékcsomagot is összeállítottuk, akkor már csak egy kérdés maradt: mégis hol adhatjuk oda a csomagot? Természetesen ez függ a célközönségtől. Ügyfeleknek például a vásárlásnál is adhatjuk, üzleti partnereknek az év utolsó egyeztetésénél, munkatársaknak pedig az év végi összejövetelen.


Mint látható, több tényezőre is oda kell figyelni a karácsonyi üzleti ajándékok kialakítása során. Ha kérdésed van, keress minket bizalommal és mi segítünk megtervezni az ajándékcsomagokat!

Sep 11, 2023 Zefi

Legutóbbi Blog bejegyzések