Közeledik a céges karácsony: hogyan készüljünk fel?

Közeledik a céges karácsony: hogyan készüljünk fel?

Már a nyakunkon van az év vége, ami az egyik legkiemeltebb időszaka az évnek, ha promócióról vagy ajándékozásról van szó. Ilyenkor mindenki tervezget: a cégek, hogy milyen kedvezményekkel lepjék meg az ügyfeleket, munkatársakat, a vásárlók pedig ezek között csemegéznek. A céges karácsony is kiemelt esemény ebben az időszakban.

A céges karácsony rengeteg lehetőséget rejt magában

Például ez egy tökéletes alkalom arra, hogy megköszönjük a munkatársak egész éves munkáját, és jó hangulatban forduljunk rá az új esztendőre. A kiemelkedő teljesítményt értékelhetjük például egy Ledify LED-es világító trófea segítségével. Ezenkívül még számtalan ajándékkal lephetjük meg a kollégákat.

De mégis mi értelme van ennek az egésznek? A promóciós termékeknek már több évtizedes hagyománya van. A hiedelemmel ellentétben ezeket nemcsak meglévő és potenciális, új ügyfeleknek lehet adni, hanem a munkatársaknak és az üzleti partnereknek is.

Több célja is lehet a reklámajándéknak. Általában a bevétel közvetett növelésére használják, hogy még több vásárlót tudjon bevonzani a cég, vagy a meglévőket ösztönözhetjük így további vásárlásra. A munkatársak esetében a bizalom, morál megerősítésére szokás használni. Ezzel lojálisabbak lesznek, és szívesebben járnak be dolgozni. Hosszú távon csökkenti a fluktuációt, megbízhatóbb lesz a termelés, a működés, valamint kifelé is egy olyan üzenetet közvetíthetünk, hogy nálunk nagy megbecsülésben vannak a dolgozók.

A céges karácsony marketingértéke is kiemelkedő, hisz ezzel egy maradandó élményt adhatunk a munkatársaknak, valamint az ügyfelek, versenytársak felé is kommunikálhatjuk például az ott készült képekkel, hogy mely értékek a fontosak számunkra.

Természetesen a folyamat nem egyszerű, hisz egyáltalán nem mindegy, hogy a céges karácsony alkalmával pontosan mit adunk ajándékba, mi kerül a csomagba. Az egész eseményt alaposan meg kell tervezni, a legkisebb részlettől kezdve. Szerencsére még bőven időben vagyunk, de nem szabad késlekedni, ha azt szeretnénk, hogy minden tökéletes legyen.

A karácsony tökéletes alkalom

Karácsonyi ötletekből nincs hiány. Ez egy olyan időszak, amikor mindenki ajándékokat kap és ad. Ebbe a körforgásba a cégnek is érdemes bekapcsolódnia, mivel ez rövid és hosszú távon is rengeteg előnnyel járhat. Hatékonyabb lehet a vállalkozás működése és plusz bevételt is hozhat egy jól felépített promóciós kampány. Azonban a legapróbb részletekre is oda kell figyelni. Ilyen például az is, hogy pontosan mi kerüljön az ajándékcsomagba.

Mindenképpen olyan eszközöket, kiegészítőket válogassunk össze, amelyek valóban hasznosak. Ne járjunk úgy, hogy a csomagban található ajándékok rövid időn belül valamelyik szekrény mélyén végzik, és maximum lomtalanítás vagy költözés során kerül újra elő.

A karácsonyi témára is rákapcsolódhatunk: egy szép csúcsdísz, mikulás sapka vagy egy karácsonyi bögre máris jó választás lehet. Ezek minden évben elő fognak kerülni, így a cég megjelenése is ott lehet a szeretet ünnepén.

Alaposan gondoljuk át!

Elindulhatunk azon a vonalon is, hogy nem karácsonyhoz kapcsolódó ajándékot adunk, de ilyenkor még jobban oda kell figyelni arra, hogy többször használatos legyen, és egy valódi igényt elégítsen ki a mindennapokban. A céges karácsony megtervezése nem egyszerű feladat, ezért is érdemes minél hamarabb belekezdeni. Ha kérdésed van, keress minket bizalommal és segítünk a megvalósításban!

Oct 26, 2023 Zefi

Legutóbbi Blog bejegyzések