Karácsonyi ajándék üzleti partnernek: mit érdemes választani?

Karácsonyi ajándék üzleti partnernek: mit érdemes választani?

Már csak pár hét és bizony itt a karácsony. A marketinggépezetek már javában beindultak, lassan mindenhol ünnepi akciókkal fogunk találkozni. Az év hátralévő része nagyrészt az ajándékozásról, valamint azok megvételéről fog szólni. Érdemes minél hamarabb megtervezni a folyamatot. Karácsonyi ajándék üzleti partnernek is adható.

Karácsonyi ajándék üzleti partnernek: miért előnyös?

Ha promóciós termékekről beszélünk, akkor az első kérdés általában az, hogy mégis miért érdemes ezt a marketingeszközt használni. Már több évtizedes múlttal rendelkezik ez a módszer, és valószínűleg mindenkinek lapul otthon a szekrényben vagy valamelyik fiókban egy olyan toll, notesz vagy bögre, amelyiken egy cég arculata, logója található.

A promóciós termékek hatékonysága az elmúlt években sem csökkent. Kifejezetten előnyös a használatuk az ünnepi időszakban is. Tökéletes választás lehet például egy karácsonyi pulóver, amivel meglephetjük az üzleti partnereket, de emellett munkatársak és a leghűségesebb ügyfelek is kaphatnak belőle egy-egy darabot.

Természetesen a folyamat nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre hangzik. A promóciós termékeknek számtalan előnyük van, de csak akkor igazán hatásosak, ha megfelelően fel van építve az egész kampány.

Több célja is lehet: ha ügyfelekről beszélünk, akkor ezzel ösztönözhetjük őket vásárlásra, felhívhatjuk a figyelmüket egy új termékünkre vagy szolgáltatásra, amit éppen most dobtunk piacra. A meglévő, visszatérő vásárlókban pedig tovább építhetjük a bizalmat, hogy legközelebb is biztosan minket válasszanak.

A munkatársak munkáját megköszönhetjük egy-egy ajándékkal, pláne az ünnepi időszakban lehet ennek kiemelt jelentősége. A meglévő üzleti partnerekkel pedig meghosszabbíthatjuk az együttműködést, de ha éppen most keresünk új beszállítót, akkor ha egy ajándékkal indítjuk az első megbeszélést, az is önmagában növelheti az esélyt a megegyezésre.

Nem mindegy, hogy mit választunk

Karácsonyi ajándék üzleti partnernek több minden is lehet. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindegy, mit választunk ki. Érdemes megnézni a karácsonyi felhozatalt, mivel garantáltan meg fogjuk találni azt az eszközt vagy kiegészítőt, ami illeszkedik a cég tevékenységéhez.

Fontos, hogy olyan terméket válasszunk, ami valóban hasznos. Ez lehet egy tipikusan karácsonyi eszköz, kiegészítő, mint például egy karácsonyfadísz, norvégmintás bögre vagy egy egyszerű Mikulás sapka. Ezek aztán minden egyes évben elő fognak kerülni az ünnepi időszakban, így mindig “ott lehet a cég” szenteste a családdal. Ha valaki ránéz a karácsonyfára, vagy iszik egy forró teát, akkor látni fogja a vállalat logóját, az egyedi arculatot, amit erre az alkalomra terveztünk.

Ez hosszú távon növeli az esélyét annak, hogy elérjük a sikerünket. Ez lehet nagyobb bevétel közvetett vagy közvetlen módon, vagy éppen a bizalom további építése. Ma már annyi lehetőség közül válogathatunk, hogy határt egyedül csak a képzeletünk szabhat.

Nem szabad halogatni az első lépések megtételét

Pár hét és itt a karácsony, ami azt jelenti, hogy érdemes minél hamarabb kiválasztani, hogy mi legyen a karácsonyi ajándék az üzleti partnernek. A folyamat nem nehéz, de nem is szabad kapkodni. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy mégis mit válasszunk, érdemes szakember segítségét bevonni. Ha kérdésed van, keress minket bizalommal és együtt megtaláljuk a tökéletes karácsonyi ajándékot.

Nov 19, 2023 Zefi

Legutóbbi Blog bejegyzések