Céges karácsonyi ajándék ötletek: mi kerüljön a fa alá?

Céges karácsonyi ajándék ötletek: mi kerüljön a fa alá?

Megállíthatatlanul közeledik idén is a karácsony. Már a nyár végén járunk, a boltok polcain is megjelennek az ünnepi hangulatú termékek. A céges karácsonyi ajándék ötletek ilyenkor mindig jól jönnek, hisz érdemes időben felkészülni erre az időszakra, mivel a versenytársak is már buzgón ezzel foglalkoznak.

Céges karácsonyi ajándék ötletek, hogy hatékonyabb legyen a marketing kampány

Ez egy olyan időszak, amikor a kedvezmények egymást érik, az ügyfelek részéről is már kialakult egyfajta elvárás, hogy a cégeknek ilyenkor ajándékokat, akciókat kell kínálni. Az egyik leghatékonyabb megoldás, ha összeállítunk egy ajándékcsomagot, amivel meglepjük a meglévő és potenciális ügyfeleket, munkatársakat és üzleti partnereket.

Érdemes ilyenkor a család összes tagjára gondolni, ezért is lehet jó választás egy maci mikulás ruhában, ha a legkisebbeknek akarunk kedveskedni, de tökéletes díszítőelem lehet a karácsonyfa alatt, mellett is.

Persze van pár olyan eszköz, ami egyszerűen nem maradhat ki, ha karácsonyról van szó. Ilyen például a mikulás csizma, a mikulás sapka vagy a karácsonyfadísz. Ezeket is bepakolhatjuk a csomagba, és felírhatjuk a céges karácsonyi ajándék ötletek közé.

Természetesen ezek számítanak a legátlagosabb termékeknek, de olykor jól jön az is, ha eltérünk a megszokottól. A karácsonyi promóció során fontos az, hogy megpróbáljunk kiemelkedni a cégek, versenytársak közül. Mivel ilyenkor mindenki nagy hangsúlyt fektet a marketingre, és csábítóbbnál csábítóbb kedvezményeket, ajándékokat kínál, jó, ha olyan területet, terméket keresünk, amit más nem ad.

Ilyen lehet például akár egy olyan apróság, mint egy mikulás stresszlabda vagy egy norvégmintás bögre. Elég egy termék, és máris könnyedén ki tudunk emelkedni a versenytársak közül. Természetesen már az is egy nagy lépés lehet, ha mi ajándékcsomagokat osztogatunk az ügyfeleknek, munkatársaknak és üzleti partnereknek. Ötletből nincs hiány, leginkább csak a saját képzeletünk szabhat határt az egész promóciónak. Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy bármi bekerülhet a csomagba.

A céges ajándékok előnyei

Karácsonyi termékekből bőven van kínálat, de mégis miért kellene őket használni? A promóciós kampányoknak több célja is lehet: egy új termék bevezetésének a reklámozása, új vásárlók szerzése, a meglévő ügyfelek lojalitásának a megerősítése, a munkatársak bizalmának a növelése vagy az üzleti együttműködések megszilárdítása. Általában a legtöbb kérdés azzal kapcsolatban érkezik, hogy mégis mikor kellene promóciós termékeket adni.

A karácsonynál kevésbé van jobb alkalom, ami szinte alapból a köszönetnyilvánításról és az ajándékozásról szól. Egy jól összeállított csomaggal könnyedén szerezhetünk új ügyfeleket vagy megerősíthetjük a partnereket, munkatársakat abban, hogy a lehető legjobb helyen vannak.

Tervezzük meg alaposan a kampányt!

Egy promóció nem csupán abból áll, hogy összedobálunk néhány terméket, ellátjuk saját logóval, majd azokat átadjuk. Pontosan meg kell határozni, hogy kinek adjuk az ajándékot. Ehhez mérten kell összeválogatni az eszközöket és kiegészítőket a csomagba. Ha ez megvan, akkor jöhet az emblémázás, amely során felkerülhet a logó, egy komplett karácsonyi arculat, de még akár a cég elérhetősége is, minden attól függ, hogy mégis mekkora az adott promóciós termék.

Ha mindez megvan, akkor a következő az átadás módjának a megtervezése. Ne kapkodjunk, érdemes már a folyamat elején konzultálni szakemberrel. Ha kérdésed van, keress minket bizalommal és segítünk választani.

Oct 03, 2023 Zefi

Legutóbbi Blog bejegyzések