Céges ajándék ötletek: mit érdemes választani?

Céges ajándék ötletek: mit érdemes választani?

Ha promóciós termékekről van szó, akkor számtalan lehetőség közül válogathatunk. Ez egyszerre előny és hátrány is, mivel garantáltan meg fogjuk találni azt, amire szükségünk van, de az biztos, hogy időt kell szánni a válogatásra. Céges ajándék ötletek valóságos tömege vár ránk, de hogyan érdemes választani?

Céges ajándék ötletek: bárkinek adhatunk promóciós terméket

Általában az első kérdés, amit meg szoktunk kapni, ha céges ajándékozásról van szó, hogy kinek és mikor lehet adni ezeket. A gyakorlatban számtalan olyan helyzet van, amikor promóciós termékeket tudunk adni a meglévő és potenciális ügyfeleknek, munkatársaknak és üzleti partnereknek. Igazán különleges eszközök és kiegészítők közül válogathatunk, mint amilyen a Drayton irattartó mappa is.

Ez nemcsak egy szimpla irattartó, mivel még egy 4000 mAh-es power bank is található benne, ráadásul vezeték nélküli töltővel van ellátva, LED világítással. Egy modern üzletember számára kihagyhatatlan kiegészítő. Egy ilyen promóciós ajándékkal meglephetjük a munkatársakat és az üzleti partnereket is. Mivel nagy felületről van szó, bőven van hely a logó elhelyezésére. Hű társa lesz mindenkinek a hétköznapokban, és garantáltan emlékezetes ajándék.

Ez csak egy példa volt a rengeteg elérhető lehetőség közül. Ezenkívül még számtalan kategóriában tudunk válogatni, határt egyedül a képzeletünk szabhat. Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy céltalanul érdemes mindent összedobálni a kosárba, aztán várni, hogy a promóciós ajándék elérje a kívánt hatást.

Ez is egy komoly marketingeszköz, egy nagyobb kampány része, amit alaposan meg kell tervezni. Kinek adunk? Mit adunk? Hol adunk? Ez általában a három fő kérdés, ha promóciós termékről van szó.

Választhatjuk a klasszikus eszközöket is

Valószínűleg mindenkinek lapul otthon egy olyan bögre, toll vagy notesz a szekrényben vagy valamelyik fiókban, amit egy céges rendezvényen szerzett vagy éppen kapott. Ezek mind a mai napig népszerű promóciós terméknek számítanak. Miért? Nem azért, mert kialakult egyfajta szokás, hogy ezt “kell” adni ajándékba. Tollat, bögrét és noteszt mindenki használ a hétköznapokban és/vagy a munkája során.

Ezenkívül más írószerek, irodaszerek is kerülhetnek a promóciós termékek közé, de az igazi kérdés az, hogy melyik az az eszköz, amit használni is fognak a “célpontok”? Olyan ajándékot kell keresni, ami valóban hasznos, nem pedig azonnal a fiókba (vagy a kukába) kerül.

Az is fontos szempont, hogy ne egyszer használatos legyen. Sokkal hatékonyabb az, ha valami tartósabb terméket választunk. Minél többször “találkozik” az ügyfél a logóval, megjelenéssel, szlogennel, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy legközelebb is minket fog választani vásárlás során.

Azt is alaposan át kell gondolni, hogy kinek akarjuk adni. A céges ajándék ötletek böngészése során látható, hogy minden korosztály számára található termék. Gyerekeknek, külön hölgyeknek és férfiaknak, idősebbeknek. Aszerint is választhatunk, hogy ki ügyfél, munkatárs vagy üzleti partner.

Számtalan lehetőség az átadásra

Ha megvan a célcsoport és az ahhoz illeszkedő termék (vagy termékek), akkor a következő szempont az, hogy hol adjuk át az ajándékokat. Ez lehet egy céges családi nap, jótékonysági rendezvények, üzleti események, kitelepülések, féléves vagy éves értékelők, de például húsvét, karácsony és újév előtt is le lehet folytatni a promóciót. Ha kérdésed van, keress minket bizalommal és mi segítünk beindítani a marketing gépezetét!

Aug 30, 2023 Zefi

Legutóbbi Blog bejegyzések