Ajándékcsomagok cégeknek: hogyan válasszunk?

Ajándékcsomagok cégeknek: hogyan válasszunk?

A promóciós ajándékoknak rengeteg haszna van, és számtalan helyzet adódik, amikor lehet használni őket. A cég nevében megajándékozhatjuk ügyfeleinket, de akár üzlettársainkat is, sőt business-to-business kommunikációban, tárgyalásban is növelheti a siker esélyét, ha egy szép kis csomaggal indítjuk a találkozót. Ajándékcsomagok cégeknek - gondban vagy, nem tudod, hogy hogyan láss neki? Többféleképpen is összeállítható, tarts velünk!

Ajándékcsomagok cégeknek: miért hasznos egyáltalán?

Egy jól megtervezett ajándékcsomagnak nagyon nagy marketing értéke van, pláne, ha minőségi termékeket ajándékozunk. Ehhez az első lépés az, hogy megtaláljuk az ideális tárolóeszközt, azaz a táskát, amiben a különböző ajándéktárgyakat tárolni fogjuk.

Ha azt szeretnénk kommunikálni, hogy számunkra fontos a mozgás, a sport, az egészséges életmód, akkor tökéletes választás lehet egy egyedi arculattal rendelkező fényvisszaverő tornazsák. Egy tornazsákba rejtett ajándékcsomagot adhatunk ügyfeleinknek vagy családi napon a munkatársaknak, a gyerekeknek, de akár akkor is, ha egy sportos üzlettárssal beszélünk.

Az ajándékcsomagnak elsősorban az a célja, hogy növelje a céggel kapcsolatos bizalmat, megerősítse a cég alapelvét, és természetesen az, hogy minél több emberhez érjen el, új vevőkre szert téve ezzel, ami ugye a bevételt is növeli. Az offline marketingnek nagyon nagy szerepe van még 2023-ban is, amikor már az online felületekről sem szabad elfeledkezni.

Egy olyan ajándékcsomagnak, amiben több olyan eszköz is található, amit hosszú távon tudnak használni a megajándékozottak, fontos szerepe lehet. Például egy logózott bevásárlótáska nagyon jó felületet nyújt ahhoz, hogy mindenki láthassa a cég megjelenését és szlogenjét, ezzel “passzívan” is vonzhat új ügyfeleket.

Természetesen az ajándéktárgyakat is be lehet csomagolni külön-külön, ehhez minőségi csomagolóanyagra van szükség, amiből szerencsére nincs hiány. Fontos, hogy az ajándékcsomag ne céltalanul legyen összeállítva!

Egy ajándékcsomagot is meg kell tervezni

Függetlenül attól, hogy potenciális vásárlóknak vagy üzlettársaknak állítjuk össze az ajándékcsomagot, annak tartalmát alaposan meg kell tervezni. Például teljesen más kerül egy csomagba, ha azt gyerekeknek szánjuk vagy egy komoly üzletembernek.

Gyerekek esetén érdemes játékokat berakni, például a nyári időszak közeledtével nyugodtan rakhatunk bele egyedi arculattal, logóval rendelkező strandlabdát, mivel azt garantáltan használni fogják a nyaralások alkalmával.

Üzletembereknek rakhatunk bele irodai eszközöket: tollat, noteszt, mappát, amit az irodájukban el tudnak helyezni és használni. Érdemes alapos felmérést, akár piackutatást is tartani az ajándékcsomag összeállítása előtt, no meg eldönteni, hogy pontosan mi a célunk az ajándékkal. A brand megerősítése? Egy sikeres tárgyalás előkészítése? Vásárlásösztönzés? Mindegyikhez teljesen más ajándékot kell adni, továbbá arra is figyelni kell, hogy mi az, ami belefér a cég arculatába.

Például ha cégünk pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozik, akkor az ajándékcsomagba érdemes belerakni egy esernyőt, mivel az a biztonságot és a védelmet szimbolizálja. Nemcsak az időjárásban, de a pénzügyekben is számíthatnak ránk.

A minőség kulcsfontosságú

Fontos, hogy az ajándékcsomag ne csupán látványos és az arculatunkhoz illeszkedő legyen, hanem minőségi is! Minden egyes ajándéknak strapabírónak és megfelelő anyagból kell készülnie. Ha nem tudod, hogy hogyan indulj el vagy kérdéseid vannak, keress minket bizalommal!

Mar 21, 2023 Zefi

Legutóbbi Blog bejegyzések