A tökéletes promóció: ajándékcsomag karácsonyra

A tökéletes promóció: ajándékcsomag karácsonyra

Itt az október, már egyértelműen ráfordultunk a karácsonyi időszakra. A boltok polcain megjelentek az ünnepi tematikájú ajándékok és termékek. Ez a tökéletes alkalom arra, hogy az ajándékcsomag karácsonyra megtervezésre kerüljön, ugyanis ezzel is meglephetjük a munkatársakat, üzleti partnereket és ügyfeleket.

Ajándékcsomag karácsonyra - hogyan történjen az összeállítás?

Egy ajándék kiválasztását nem lehet elkapkodni. Alapos felmérésre van szükség, hogy pontosan mi lenne a tökéletes és hatásos választás. Ezt mindenki megtapasztalja évente, amikor azon gondolkodik, hogy mégis mi lehetne az ideális ajándék szerettei számára. Vannak olyan termékek, amelyekkel garantáltan nem lehet mellélőni. Ilyen például a karácsonyfadísz ajándékdobozban, aminek biztosan lesz helye a karácsonyfán, és része lehet az ünnepi hangulatnak.

Az első lépés azonban nem az, hogy kiválasszuk az ajándékokat az ajándékcsomaghoz. Először meg kell határozni, hogy pontosan kinek szánjuk, ki a célközönség. Célozhatjuk a meglévő vagy potenciális, új ügyfeleket, esetleg a beszállítókat, üzleti partnereket, de a munkatársakat is. Választhatunk ezek közül egyet, de akár mindre felkészülhetünk. Ha utóbbi mellett döntünk, akkor univerzális, mindenki számára hasznos termékeket kell keresni. Ha pedig csak egy szűk csoportra fókuszálunk, akkor még nagyobb hatást érhetünk el.

Mind a kettő megközelítésnek megvannak az előnyei és a hátrányai. Ha a nagy közönséget választjuk, akkor nem lehet túl specifikus az ajándék, gondolni kell kicsikre, nagyokra, fiatalokra, idősekre egyaránt. Ezzel több embert érhetünk el, de a hatékonyság kisebb lesz. Ha pedig egy adott, kisebb csoport a célközönség, akkor nagyobb lesz az eredmény, de kevesebb embert célzunk.

Érdemes pontosan leírni a célcsoportot, hogy pontosan mire van igényük, mi az, ami garantáltan működik, mint ajándék. Érdemes olyan termékeket összeválogatni, amelyeket a célközönség hasznosnak tart. Ez már a következő nagy lépés, hogy mégis mi kerüljön az ajándékcsomagba.

Több száz lehetőség közül lehet válogatni

Ha megnézzük a karácsony kategóriát, akkor láthatjuk, hogy lehetőségből egyáltalán nincs hiány. Ajándékcsomag karácsonyra könnyen megoldható, ha már megvan a célközönség. Többféle termék is kerülhet a csomagba, azonban van pár tényező, amire jobb figyelni.

Az egyik ilyen például az, hogy keressünk olyan eszközöket és kiegészítőket, amelyek valóban hasznosak a gyakorlatban. Felejtsük az egyszer használatos kütyüket, mivel azok hamar a kukában végzik.

Általában két irányba is elindulhatunk, ha karácsonyi ajándékozásról van szó: kifejezetten olyan termékeket válogatunk össze, amelyeket az ünnepi időszakban szokás használni (karácsonyfadísz, mikulás sapka vagy zokni) vagy azt az utat választjuk, ahol egész évben használható eszközök vannak (bögre, étkészlet). Mind a kettő hatékony lehet, a legfontosabb, hogy olyan termékek legyenek, amelyek biztosan elő is kerülnek majd.

Tegyük meg az első lépéseket minél hamarabb

A karácsonyi időszak már-már a nyakunkon van. Ilyenkor az ügyfelek felől is már egyfajta elvárás lett az, hogy a cégek valamilyen promócióval, kedvezménnyel vagy éppen ajándékkal várják a vásárlókat.

Ezért is ajánlott minél hamarabb elkezdeni tervezni az ajándékcsomagokat. Minél alaposabb a terv, annál hatékonyabb lesz a promóció. Ha kérdésed van, keress minket bizalommal és segítünk felkészülni az év egyik legfontosabb időszakára, hogy a cég iránti bizalom és természetesen a bevétel is növekedjen.

Oct 11, 2023 Zefi

Legutóbbi Blog bejegyzések